Bärmuffins
Här kommer ett recept på Bärmuffins :P (Har säkert lagt ut de en gång) , men gör det igen.
12st blir det men de kan variera beroende på om man använder sig av pappersformar eller en muffinspanna.
Ugn: 200 grader
Varmluft: 175 grader
100 G Margarin eller Smör
1 1/2 dl Socker
4 Ägg
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Mjölk
Fyllning: Ca 1 1/2 dl Färska bär t.ex. Hallon, Blåbär.
Smällt matfettet och låt de svalna
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vätskan (mjölken). Om du har en muffinspanna så smörjer du in den med smör annars så kan man ta muffinsformar i papper.
Gör en liten fördjupning i mitten på smeten och lägg i bären.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min, har man pappersformar så ca 15min (jag brukar ha lite längre).
Låt muffinsen svalna.
12st blir det men de kan variera beroende på om man använder sig av pappersformar eller en muffinspanna.
Ugn: 200 grader
Varmluft: 175 grader
100 G Margarin eller Smör
1 1/2 dl Socker
4 Ägg
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Mjölk
Fyllning: Ca 1 1/2 dl Färska bär t.ex. Hallon, Blåbär.
Smällt matfettet och låt de svalna
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vätskan (mjölken). Om du har en muffinspanna så smörjer du in den med smör annars så kan man ta muffinsformar i papper.
Gör en liten fördjupning i mitten på smeten och lägg i bären.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min, har man pappersformar så ca 15min (jag brukar ha lite längre).
Låt muffinsen svalna.
(Bilden tagen ifrån Google ) .